Direnç Bantlarının Temel Özellikleri
Direnç bantları, yoga, pilates, esneme ve kuvvet egzersizleriniz sırasında güvenli bir kullanım için kaymaz yüzeye sahip dirençli elastik bantlardır. Nefes alan yüzeye sahip bir yapıda üretilen Fit Ekipman direnç bantları, antrenman sırasında yaşanan terleme nedeniyle oluşabilecek kaymayı engel olacak yapıda tasarlanmıştır. Dayanıklı malzemeden üretilirler, Fit Ekipman direnç bantları sağlam yapısı sayesinde uzun süre kullanıma izin verir.
Direnç lastiklerinin sertlik dereceleri direnç seviyelerine göre ayarlanmıştır.
Direnç Bandı hafif ve taşıması kolay olduğundan dilediğiniz her yere götürebileceğiniz bir yardımcıdır. Bacak, kalça, arka kol, baldır, karın bölgeleri için kullanıma uygundur.
Uçtan uca tüm vücudunuzdaki kasları hareket ettiren direnç bantlarını bir çok egzersiz çalışmanızda güvenle kullanabilirsiniz. Direnç bandı faydaları siz egzersiz yaptıkça ortaya çıkacaktır. Egzersiz yapmaya yeni başladıysanız hangi direnç bandını seçeceğinize karar vermeniz zor olabilir. Ancak bunun için yapmanız gereken en doğru yol en hafif banttan başlayarak zora doğru ilerlemenizdir. Direnç bandı arka kol hareketlerinin yanı sıra, direnç bandı bacak egzersizleri uyguladığınız sertliğe göre kaslarınızın gelişmesini sağlar.
Direnç Bandı Kullanımı ve Direnç Bandı Çalışmaları
Fit Ekipman Direnç Bantları 5 ana bölgeye odaklanmanıza yardımcı olur. Günde yaklaşık sadece 20-30 dakika antrenmanlarınızda kullanmanız yeterli olur.
Squat Egzersizi : Hayali bir sandalyede oturuyormuş gibi pozisyon alın. Vücudunuzun alt kısmını geri doğru iterken başınızı öne doğru uzatın. Alçalırken belinizi hafifçe kavisli tutun. Dizlerinizle ayak bileklerinizden güç alarak, uyluk kemiklerinizi yere paralel olacak şekilde aşağı indirin.
Ayakta ve Yana İtme Egzersizi : Ayak parmaklarınızı hafifçe yukarı kaldırın ve sadece çalışma bacağınızı hareket ettirin. Kalçanızı sıkarak ayağınızı bir sarkaç gibi yana doğru sallayın. Bacağınızı rahat edebileceğiniz 45 derecelik noktaya kadar kaldırın. Bant üzerindeki gerginliği koruyarak yavaşça başlangıç noktasına dönün. İstediğiniz sayıda tekrarlayın, ardından diğer bacağınız ile çalışın.
Kalça Köprüsü Egzersizi : Sırt üstü yere yatın. Bacaklarınızla birlikte kalçanızı yukarı doğru çekin ve düz bir şekilde kalmaya çalışın. Yerde sırt üstü yatarken kollarınızı iki yanda rahat bir pozisyonda bırakın.
Yana Açma ve Kapatma Egzersizleri : Yan şekilde yere uzanın. Bir elinizin avuç içi ile yerden destek alın. Bacaklarınızı üst üste olacak şekilde aralayın. Yukarıdaki bacağınızı düz şekilde aşağı yukarı hareket ettirin ve bunu tekrar edin.
Diz Çökme ve Geri İtme Egzersizleri : Avuç içleriniz yere değecek şekilde dizlerinizin üzerinde durun. Bir bacağınızı mümkün olduğunca “L” şeklinde yukarıya kaldırın. Bu esnada sırtınızı düz tutmaya çalışın. Daha sonra yavaşça alçalttığınız bacağınızla dilediğiniz sayıda tekrarlayın. Karın kaslarınızı ve sırtınızı düz tuttuğunuzdan emin olmalısınız.